طراحی بدنه برج‌ خنک‌کننده مهرسام صنعت

مقدمه

در این بخش قصد داریم خدمات طراحی بدنه برج‌ خنک‌کننده در مهرسام صنعت را به شما معرفی کنیم اما قبل از آن لازم است درباره‌ی برج‌‌های خنک کننده توضیح مختصری بدهیم پس تا انتهای این بخش با ما همراه باشید.

برج خنک کننده چیست؟

برج خنک‌کننده یک سازه مهندسی است که برای خنک‌کردن آب داغی استفاده می‌شود که از فرآیندهای صنعتی، نیروگاه‌ها یا سیستم‌های تهویه مطبوع خارج می‌شود. این برج‌ها با استفاده از تبخیر آب، دما را کاهش می‌دهند و به این ترتیب آب را به دمای مطلوب باز می‌گردانند تا دوباره در سیستم‌های صنعتی یا نیروگاهی استفاده شود.

Mehrsamsanat projects
Mehrsamsanat projects

مکانیزم برج‌های خنک‌کننده

برج‌های خنک‌کننده صنعتی با ایجاد تبادل دمایی بین آب و هوای آزاد و در گردش، باعث کاهش دمای آب می‌شوند. آب پس از کاهش دما، مجدداً به مدار خنک‌کاری باز می‌گردد که این امر باعث جلوگیری از هدررفت آب و صرفه‌جویی آن ‎می‌شود.

سازه‌های بتنی و فلزی بدنه و فونداسیون برج‌های خنک‌کننده

سازه‌های فلزی:

در برخی طراحی‌ها، از فولاد برای ساخت بدنه برج خنک کننده استفاده می‌شود که به آن‌ها امکان انعطاف و کاهش وزن را می‌دهد.

سازه‌های بتنی:

معمولاً برای فونداسیون و بدنه اصلی برج‌های خنک کننده استفاده می‌شوند و دارای مقاومت بالایی در برابر فشار و بارهای محیطی هستند.

بهینه سازی در تولید

دپارتمان ساخت سازه مهرسام صنعت

خدمات مهندسی قبل ساخت | ساخت استراکچر | خدمات مهندسی بعد از ساخت

طراحی برج‌های خنک‌کننده

برای طراحی سازه‌های بتنی و فلزی برج‌های خنک‌کننده، مراحل مختلفی طی می‌شود تا ضمن ارزیابی و تحلیل درست از بار تحمیل شده بر سازه، بتوان وضعیتی بهینه برای فونداسیون و بدنه برج طراحی کرد.

نقشه برج خنک‌کننده پتروشیمی مهر پترو کیمیا

نقشه بهسازی و بهبود عملکرد برج خنک‌کننده شرکت نفت سپاهان اصفهان

۱. طراحی بدنه برج‌های خنک‌کننده

نوع سازه:

برج‌های خنک‌کننده معمولاً به دو نوع مدور (گرد) و مربعی تقسیم می‌شوند. طراحی بدنه به شکل و ابعاد برج بستگی دارد.

مصالح:

بدنه برج‌ها می‌تواند از بتن، فولاد یا ترکیبی از هر دو ساخته شود. بتن معمولاً برای برج‌های بزرگ و فولاد برای برج‌های کوچک یا متوسط استفاده می‌شود.

تحلیل بار:

بدنه برج باید بارهای دینامیکی (مانند باد و زلزله) و استاتیکی (وزن آب و تجهیزات داخلی) را تحمل کند.

۲. طراحی فونداسیون برج‌های خنک‌کننده

فونداسیون:

معمولاً به‌صورت دال بتنی یا شالوده‌های عمیق طراحی می‌شود. فونداسیون باید به گونه‌ای طراحی شود که بارهای ناشی از برج و فشار آب را به زمین منتقل کند.

تحلیل خاک:

بررسی نوع خاک و ویژگی‌های مکانیکی آن برای طراحی فونداسیون ضروری است. این اطلاعات به تعیین ابعاد و عمق فونداسیون کمک می‌کند.

مقاومت در برابر خوردگی:

به دلیل وجود رطوبت و ‎مواد شیمیایی در محیط، فونداسیون باید دارای خاصیت مقاومت در برابر خوردگی باشد.

مراحل طراحی برج های خنک کننده در مهرسام صنعت

شرکت مهرسام صنعت چه خدماتی برای طراحی انواع برج‌های خنک کننده ارائه می‌دهد؟

Choosing the type of structure icon

انتخاب نوع سازه:

سازه‌های برج خنک‌کننده بسته به این‌که پمپ‌های ساکشن آن کجا قرار می‌گیرند ممکن است شرایط مختلفی داشته باشند. بنابراین انتخاب نوع سازه با توجه به شرایط برج، یکی از خدماتی است که ما می‌توانیم به سفارش‌دهندگان ارائه دهیم.

Cooling tower process icon

فرآیند برج خنک‌کننده:

با توجه به سازه‌ای که در نظر گرفته می‌شود کمک می‌کنیم فرآیند برج خنک‌کننده به شکلی بهینه چیده شود.

Design of the main structure of cooling towers icon

طراحی سازه اصلی برج‌های خنک‌کننده:

انجام ‎طراحی سازه اصلی برج‌های خنک‌کننده از دیگر خدماتی است که در این فرایند ارائه می‌شود. این کار با به کارگیری آیین‌نامه‌های روز داخلی و بین‌المللی انجام می‌شود.

برای استعلام قیمت و دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید...

مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای انواع سازه‌های بتنی و فلزی بدنه و فونداسیون برج‌های خنک‌کننده

شرکت مهرسام صنعت پروژه‌های متعددی ازطراحی سازه برج‌های خنک‌کننده انجام داده و تجربه کاری خوبی در این حوزه  دارد. یکی از پیچیده‌ترین طراحی‌ها، طراحی سازه برج خنک‌کننده است زیرا در برج خنک‌کننده همزمان بارهای دینامیکی و استاتیکی وجود دارد. همچنین به علت این‌که کف برج خنک‌کننده مثل یک مخزن عمل می‌کند، بارهای سیالات را نیز داریم که جرم سخت و جرم مواج دارد. این در حالی است که علاوه بر بار سیالات، بار تجهیزات نیز در برج خنک‌کننده وجود دارد. بنابراین طراحی سازه‌ای که چنین بارهای متنوعی را همزمان تحمل می‌کند نیازمند تجربه زیادی است.

شرکت مهرسام صنعت طی طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف مرتبط با برج‌های خنک‌‌کننده توانسته ایرادات طراحی خود را برطرف کند و تقریباً یک طراحی بی نقص را در زمینه برج‌های خنک‌کننده ارائه دهد.

چرا مهرسام صنعت؟

design and engineering icon
یکپارچگی فعالیت‌ها

وجود هر سه دپارتمان طراحی، ساخت سازه و مدیریت پروژه کمک کرده تا فعالیت‌های شرکت از یکپارچگی برخوردار باشد. به عبارتی شرکت مهرسام صنعت این قابلیت را دارد که از صفر تا صد یک پروژه صنعتی را به عهده بگیرد و فرایند را برای مشتریان خود اطمینان‌بخش و ساده سازد.

Database icon
بانک اطلاعاتی قوی

بانک اطلاعاتی قوی درباره اتصالات فولادی، پایه چراغ، انواع کرین و مونوریل باعث افزایش سرعت طراحی شده است چرا که نیاز به طراحی دوباره این سازه‌ها وجود ندارد و به دلیل داشتن تجربه ساخت بر اساس این اطلاعات، اصلاحات لازم در داده‌ها صورت گرفته است. در نتیجه سرعت کار مهندسی زیاد و میزان خطای ساخت کم است.

close relationship icon
ارتباط میان دپارتمان‌ها

ارتباط نزدیک دپارتمان مهندسی و ساخت سازه باعث شده شرکت بر مبنای نگاهی مهندسی، دقیق و چندجانبه فعالیت کند. استفاده از نرم‌افزارهایی مانند Tekla و Cutting plan و تهیه نقشه‌های شاپ در دپارتمان طراحی و مهندسی، خوراک لازم را برای کارگاه ساخت فراهم می‌کند و موجب می‌شود خروجی‌های کارگاه با حداقل ضایعات به دست آید.

optimization icon
قدرت بهینه‌سازی

قدرت بهینه‌سازی از دیگر ویژگی‌های شاخص ما است. این بهینه‌سازی در دو زمینه انجام می‌شود: سبک‌سازی علمی که در واقع بر اساس طراحی‌های دپارتمان طراحی و مهندسی به دست می‌آید؛ و نحوه شاپ کردن که به کمتر شدن ضایعات آهن کمک می‌کند. هر دوی این‌ها در کنار هم باعث کاهش هزینه‌های مشتریان مهرسام صنعت شده است.

MehrsamSanat projects

پروژه‌های مهرسام صنعت

پروژه‌های اجرا شده توسط دپارتمان طراحی و مهندسی مهرسام صنعت:

تماس با مهرسام صنعت

برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید!

Design and engineering icon

خدمات طراحی و مهندسی مهرسام صنعت

خدمات طراحی مهرسام صنعت شامل طراحی از صفر برای احداث سازه و طراحی‌های بهسازی است که نیاز به تطبیق با شرایط و محدودیت‎های خاص دارد.

برای دریافت مشاوره یا استعلام قیمت اطلاعات خود را وارد کنید...