کارفرما

پارس اروند الکتریک

محل پروژه

شهرک صنعتی پایتخت

مساحت

۱۱۰۰۰ مترمربع

وزن

۵۰۰ تن

تاریخ شروع و پایان پروژه

فروردین تا اسفند ۱۴۰۳
  • شرح پروژه:طراحی، ساخت و نظارت بر اجرا و نصب

این پروژه به‌صورت EPC (مهندسی، تأمین تجهیزات و اجرا) اجرا شد و از مراحل ابتدایی طراحی تا ساخت و اجرا، به‌طور کامل توسط شرکت مهرسام صنعت پیش برده شد. فرایند با ارائه مشاوره به کارفرما در خصوص خرید زمین آغاز شد. در ابتدا نیازها، کاربری و شرایط مدنظر کارفرما برای سوله‌های کارخانه بررسی و توصیه‌هایی در خصوص نوع و متراژ زمین ارائه شد. بر این اساس، زمینی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع برای احداث کارخانه انتخاب شد.

همکاری شرکت مهرسام صنعت و پارس الکتریک الوند

طراحی و مهندسی

طراحی اولیه پروژه پس از جلسات مشورتی با کارفرما نهایی شد. در ابتدا، سوله به شکل یک‌طبقه با سه دهانه معمولی و ارتفاع ۶ متر طراحی و بارگذاری شد. با تغییر نیازهای کارفرما، طراحی جدید شامل سه دهانه دوطبقه با ارتفاع ۸.۵ متر و یک ساختمان اداری سه‌طبقه اضافه شد. این تغییرات باعث بازنگری در محاسبات بارگذاری و طراحی‌ها شد.
فرایند طراحی، که شامل تعاملات مستمر بین تیم مهندسی مهرسام صنعت و کارفرما بود، حدود ۴۵ روز به طول انجامید. این همکاری نزدیک موجب شد طرح نهایی علاوه بر تأمین نیازهای فعلی، پاسخگوی نیازهای آینده کارفرما نیز باشد.

ساخت سازه‌

عملیات ساخت از اوایل فروردین آغاز و تا اواخر شهریور ادامه داشت.در هنگام ساخت تلاش شد تغییراتی که در مرحلۀ طراحی صورت گرفته بود، بدون مشکل و با کمترین آسیب در سازه‌ها اعمال شود و کیفیت ساخت سازه و تجهیزات جوری باشد که بتوان سازه را بدون نقص اجرا کرد. به این ترتیب بخش عمده سازه‌های به کار رفته در این سوله‌ها، از جمله تیرها، انکربولت‌ها، درها و پله‌ها، توسط کارخانه مهرسام صنعت تولید شد. این امر نه‌تنها کیفیت استاندارد، سرعت بالا و قیمت اقتصادی را تضمین کرد، بلکه باعث شد فرایند اجرا و نصب بدون تأخیر و با رعایت استانداردهای طراحی پیش برود.

اجرا و نصب

در مرحله نصب و اجرای پروژه، برنامه‌ریزی دقیق زمان‌بندی صورت گرفت تا بهتر بتوان فرایند پیشرفت پروژه را دنبال کرد و از بروز تأخیر جلوگیری شود. گزارشی هفتگی از پیشرفت کار و نیز تغییرات و اتفاقات پروژه به صورت مکتوب به کارفرما ارسال می‌شد تا با نظارت دقیق و تأمین بودجه به‌موقع، پروژه به‌سرعت پیش رود.
هم‌زمان با ساخت سازه‌ها، اجرای فونداسیون نیز آغاز شد. با توجه به تغییرات طراحی که شامل اضافه شدن سوله دوطبقه و ساختمان اداری بود، تعداد ستون‌ها و حجم فونداسیون در اجرا افزایش یافت. اگرچه این تغییرات که پس از آغاز فونداسیون رخ داده بود و اجرای پروژه را پیچیده‌تر کرد، اما ارتباط نزدیک میان تیم‌های مهندسی، ساخت و اجرا باعث شد هیچ‌گونه تأخیری در روند کار رخ ندهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *